vineri, 20 mai 2011

Un talent care promite , Alexandra Spataru!


ALEXANDRA SPATARU – premiul pentru cea mai buna actrita
                                             la Festivalul national de teatru pentru liceeni “VICEVERSA” Cluj

   

Trupa de teatru “PROSPERO”  de la Palatul Copiilor Bacau, coordonata de regizorul Geo Balint a mai adaugat un premiu la palmaresul si performantele sale. Eleva ALEXANDRA SPATARU, clasa aXa – Colegiul national “Gheorghe Vranceanu” a castigat Premiul “Cea mai buna actrita” la Festivalul national de teatru pentru liceeni “VICEVERSA” de la Cluj care a avut loc in perioada 13-16 mai 2011. Au participat 12 trupe de teatru din tara ( peste 150 de elevi-actori !) : Alfazet- Satu-Mare, Atelierul de Teatru Ion Ratiu – Turda, Dor fara spatiu – Bucuresti, Fata in fata – Cluj-Napoca, Interior – Ploiesti, Noi – Constanta, OKaua – Bucuresti, Palatul Copiilor – Cluj, Prospero si A.C.T. – Bacau, Nipoconstantinopolipitanovicescovici – Arad, Vice – versa a Liceului Teoretic Mihai Eminescu – Cluj.

FELICITARI Alexandra!

Declaratie Geo Balint :
Am participat la festivalul de la Cluj in formula “restransa”, cu spectacolul “TE IUBESC, TATA…” de Mihaela Iancu , un “one woman show” interpretat de ALEXANDRA SPATARU. Partenerii si prietenii nostrii au fost : “BUZUNARUL CU TEATRU”,  “SALON DE PIANE” – doamna Mioara Iacob,  Inima Bacaului – George Sacaleanu si Consiliul Judetean al Elevilor Bacau. La Cluj a avut loc premiera spectacolului,  si eu, personal, desi cunosc “limitele “ liceenilor de la Prospero, am  avut o surpriza de proportii : Alexandra a reusit o performanta rara si pentru o actrita profesionista, o interpretare care a lasat “muta” intreaga sala, au fost  multe lacrimi si minute in sir de aplauze si apoi… PREMIUL ! Alexandra  a primit multe pupaturi & felicitari de la  foarte multi dintre concurenti / concurente si de la profesionisti (juriu & coordonatorii trupelor) ! Sper ca rolul acesta  sa-i deschida sufletul si ochii pentru viata…Sper ca (si) acest premiu sa-i motiveze pe “copiii mei” si parintii lor, carora le multumesc ca  fac eforturi (si) financiare care sa-i sustina  in “criza generala” in care  ne balacim  cu totii…
M-au bucurat foarte  mult si  cele  trei premii obtinute de cealalta trupa din Bacau “ACT” coordonata  de actorul Horia Suru…Au fost extraordinari, tonici, fara inhibitii, au jucat un text  extrem de  actual si curajos (MAMA MIA!) …Bacaul a luat cele mai multe premii ! Sunt mandru de liceenii din Bacau care fac si iubesc TEATRUL !!!” 

Regizorul Geo Balint, "tata Geo" cum il numesc "copii" lui!
Un OM minunat!  
Sa dai neconditionat este un paradox in ziua de astazi, dar atunci cand vorbesti de Geo este imposibil sa nu vezi asta la el.
Se vede in privirea lui bunatatea, rabdarea, dorinta de a lasa in urma ceva trainic.
Nu ii este frica de discipolii care isi depasesc maestrul.
El chiar se mandreste cu "aluatul bun din care iese painea alba"!
Daruirea, iubirea, calmul si bunatatea sunt ingrediente pe care Geo Balint le adauga  la talentul elevilor sai. 
Tearul il ai in sange, iar la Geo stie cel mai bine!!!!
Sa ne traiesti sanatos intru multi ani fericiti!
Multumesc ca ne-ai iesit in cale!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu